Frantoio

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jednoodmianowa

Oliwy jednoodmianowe Olitalia stanowią linię stuprocentowych włoskich oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia. Otrzymuje się je w wyniku wytłaczania jednego rodzaju (odmiany) oliwek. Gwarantuje to czystość produktu przy jednoczesnym wydobyciu jego smaku i zapachu.
Frantoio to jedna z najbardziej rozpowszechnionych odmian występujących na terenie Włoch. Jej owoce o kulistym kształcie i czarno-fioletowym kolorze czynią z niej wspaniały (choć niewielkich rozmiarów) skarb, idealnie podkreślający osobowość najbardziej wymyślnych potraw.

Propozycje zastosowania w kuchni

Porady dotyczące stosowania

Formaty

Oliwa z pierwszego tłoczenia z oliwek Frantoio wydobywa swoje właściwości w połączeniu z potrawami o wyrazistym smaku takimi jak czerwone mięso z grilla, rośliny strączkowe, grzanki czy też aksamitne sosy warzywne.