Olej z pestek winogron "Fior d'Olio"

Olej z nasion

Sięgaj po dobro natury. Olej z pestek winogron jest bogaty w tłuszcze wielonienasycone jak np. kwas linolowy, który wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzyści zdrowotne uzyskuje się poprzez codzienne spożywanie 10 g kwasu linolowego, tj. ilości odpowiadającej ok. 16 g oleju z pestek winogron. Innowacyjny kształt butelki oraz ergonomiczny uchwyt zapewniają funkcjonalność oraz pewność, że nie zmarnuje się ani jedna kropla.

Propozycje zastosowania w kuchni

Porady dotyczące stosowania

Formaty

Olej z pestek winogron firmy Olitalia to olej uniwersalny, odpowiedni dla wszystkich rodzajów kuchni. Jego delikatny, naturalny smak sprawia, że świetnie sprawdza się jako surowy dodatek do potraw, dyskretnie wydobywający ich smak. Dzięki wysokiej odporności na wysokie temperatury nadaje się również do przyrządzania potraw z patelni lub z pieca, a także do smażenia.