Fridòr – idealne smażenie

Innowacyjna mieszanka do smażenia

"Fridòr" to innowacyjna mieszanka stworzona specjalnie na potrzeby idealnego smażenia, otrzymywana w wyniku badań firmy Olitalia prowadzonych. Uznana przez Towarzystwo Branżowe Kucharzy Włoskich za składnik do profesjonalnego zastosowania. "Fridòr" jest gwarancją smażenia lekkich, chrupiących i wytrawnych potraw.

Propozycje zastosowania w kuchni

Porady dotyczące stosowania

Formaty

"Fridòr" idealnie nadaje się do smażenia wszelkich potraw takich jak frytki, krokiety, warzywa, kotlety, kurczak, ryby i naleśniki.


Dzięki znacznej odporności na reakcje chemiczne zachodzące w trakcie procesu degradacji mieszanka "Fridòr" zachowuje podczas smażenia postać płynną, gwarantując uzyskanie potraw lekkich i chrupiących. Stabilność utleniania mieszanki "Fridòr" pozwala na stosowanie większej liczby cykli smażenia oraz zmniejszenie ilości powstającego dymu i nieprzyjemnych zapachów."