Porcja dla: 4 osób
Składniki:
240 g fileta z turbota bez skóry
160 g borowików smażonych z szalotką
100 g bulionu rybnego
100 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Terra di Bari z oznaczeniem DOP – OLITALIA
Sól do smaku
Pieprz do smaku
1,2 kg ośmiornicy
4 stalowe lub drewniane patyczki do szaszłyków
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Riviera Ligure z oznaczeniem DOP – OLITALIA, do smaku
Mielony rozmaryn do smaku
Sól gruboziarnista do smaku
Pieprz do smaku
Do przybrania:
Mieszanka sałat
Przygotowanie:
Przygotowanie dania:
Położyć filet z turbota na talerzu, na wierzchu ułożyć borowiki podsmażone z szalotką. Przed podaniem doprawić wywarem oraz odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia Terra di Bari z oznaczeniem DOP – OLITALIA.
Przygotowanie pieczonego szaszłyka z ośmiornicy:
Przygotowanie dania:
Ułożyć szaszłyki z ośmiornicy na talerzu i doprawić je oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia Riviera Ligure z oznaczeniem DOP – OLITALIA, solą gruboziarnistą, szczyptą mielonego rozmarynu, świeżo zmielonym pieprzem oraz przybrać mieszaniną sałat.