DOBRE SAMOPOCZUCIE I DOBRY SMAK: TO POŁĄCZENIE JEST MOŻLIWE

Warunkiem dobrego samopoczucia jest właściwe odżywianie. Oczywiście chodzi tutaj o odżywianie zrównoważone i uważne, zwłaszcza pod względem ilości spożywanych tłuszczów. Oliwa z oliwek, a tym bardziej oliwa z pierwszego tłoczenia, jest najważniejszym sprzymierzeńcem w łączeniu dobrego samopoczucia i dobrego smaku. To idealne połączenie wartości odżywczych, smaku, oryginalności oraz cennych zalet i korzyści dla naszego zdrowia. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to produkt smaczny, zdrowy i naturalny: dlatego też jej regularne spożywanie (w ilości od 30 do 60 g dziennie) korzystnie wpływa na nasze samopoczucie. Oliwa z pierwszego tłoczenia ma wiele zalet: 

Jest olejem, który najskuteczniej podkreśla smak i aromat dań. Wiele dowodów wskazuje na to, że codzienne spożywanie oliwy z oliwek w połączeniu z warzywami, świeżymi owocami, zbożami, warzywami strączkowymi i rybami – a więc w najlepszym, śródziemnomorskim stylu żywienia – przy jednoczesnym ograniczeniu mięsa, zwłaszcza mięsa czerwonego, jest gwarantem aktywnego, zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. Z uwagi na liczne korzystne właściwości oliwy z oliwek można ją uznać za niezbędny składnik, doskonale zaspokajający potrzeby żywieniowe w dzisiejszych czasach.

Kategoria
Ciekawostki
Przepisy
Ciekawość
Oliwa z oliwek: degustacja jako sztuka
Dobre samopoczucie i dobry smak: to połączenie jest możliwe